Vilvoorde wil misbruik met afgeleide cannabisproducten beteugelen met nieuw reglement: verkooppunten moeten eerst erkenning krijgen

Vilvoorde gaat een reglement invoeren rond de verkoop en het aanbieden van afgeleide cannabisproducten.
Total
5
Shares

“Er bestaat nogal wat misbruik rond. We merken dat die ook in het commercieel circuit gebracht worden, onder meer in nachtwinkels. Handelszaken die dergelijke producten verkopen zullen eerst erkend moeten worden door de stad en aan een ganse reeks voorwaarden moeten voldoen”, zegt burgemeester Bonte. Hij gaat er prat op dat Vilvoorde één van de eerste gemeenten in Vlaanderen is met een dergelijk innovatief reglement.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Brugge heeft zijn eerste cannabiswinkel: ‘Veni Vici’

Na eerder al Gent en Roeselare heeft nu ook Brugge met ‘Veni Vici’ zijn eerste CBD-winkel, waar legale cannabis verkocht wordt. En wel in de drukke Noordzandstraat. “Ik heb voor alle zekerheid de toelating gevraagd van burgemeester De fauw. Alles is in orde en legaal”, zegt uitbater Gunther Van Den Brande.
Lees verder