Luxemburg roept buurlanden op om drugwetgeving te versoepelen

Luxemburg heeft zijn buurlanden opgeroepen om ook hun drugwetgeving te versoepelen, aangezien de Luxemburgse minister van Volksgezondheid de plannen bevestigd heeft om het eerste Europese land te worden dat de productie en het gebruik van cannabis legaliseert.
Total
107
Shares

Ontdek onze nieuwe app

Ben je op zoek naar betrouwbare én legale cannabis producten? Kandabis heeft alle cannabis verkooppunten in België voor jou verzameld in 1 handige app. Deze BETA versie van de Kandabis Android app is een voorproefje van wat je allemaal van ons kan verwachten in de nabije toekomst.

Download de app

“Het drugbeleid van de afgelopen 50 jaar heeft niet gewerkt”, vertelde Etienne Schneider aan Politico. “Alles verbieden maakte het alleen maar interessanter voor jongeren…. Ik hoop dat we allemaal een meer open houding zullen krijgen ten opzichte van drugs”.

Inwoners die ouder zijn dan 18 jaar zullen waarschijnlijk binnen twee jaar legaal cannabis kunnen kopen voor recreatief gebruik. De staat zal de productie en distributie reguleren via een cannabisbureau.

Er wordt verwacht wordt dat later dit jaar een wetsvoorstel wordt onthuld dat meer details geeft over de soorten cannabis die te koop zullen zijn en hoeveel belastingen er zullen geheven worden op deze producten.

Schneider zei dat de wetgeving waarschijnlijk een verbod zal bevatten op de aankoop van cannabis door niet-inwoners om drugstoerisme te voorkomen. Ook thuis kweek zal waarschijnlijk verboden zijn.

Wil je graag meer te weten komen over de legalisering in Luxemburg?

Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk