Hawaï decriminaliseert cannabis

De Amerikaanse staat Hawaï heeft het bezit van kleine hoeveelheden cannabis gedecriminaliseerd en treedt zo in de voetsporen van 25 andere Amerikaanse staten.
Total
5
Shares

Volgens de nieuwe wet mag iedereen maximaal drie gram cannabis bij zich hebben en kan bij het overtreden van deze wet enkel een boete krijgen van slechts 130 dollar. Voorheen riskeerden mensen die werden betrapt met een kleinere hoeveelheid cannabis een celstraf van 30 dagen en een boete van 1.000 dollar.

Het parlement van de staat had de wet in mei al met een democratische meerderheid aangenomen en bezorgde de tekst vervolgens aan gouverneur David Ige voor de afkondiging. Hij heeft het voorstel niet getekend, maar heeft ook zijn veto niet gesteld. Dinsdag werd de wet aangenomen, die uiteindelijk op 11 januari 2020 van kracht zal gaan.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk