Hoe cannabis te gebruiken tijdens chemotherapie?

Volgens een onderzoek onder kankerpatiënten uit 2018 meldde één op de acht patiënten dat ze cannabis gebruikten om de symptomen van kanker te behandelen.
Total
3
Shares

De termen “cannabis” en “kankerbehandeling” gaan tegenwoordig vaak hand in hand samen. Dit idee wordt ondersteund door modern wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat het gebruik van cannabis patiënten kan helpen tijdens de behandeling van kanker en de bijbehorende symptomen zoals pijn, misselijkheid en verlies van eetlust.

Helaas zijn artsen meestal niet goed genoeg opgeleid over cannabis, in combinatie met het huidige verbod van cannabis, waardoor veel oncologen terughoudend zijn om hun patiënten cannabis aan te bevelen. Daarom gebruiken patiënten vaak cannabis zonder hun artsen daar eerste over te raadplegen.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder