Ierland legaliseert medicinale cannabis

Volgens een rapport van ‘The Journal’ heeft de Ierse minister van Volksgezondheid Simon Harris de wetswijziging ondertekend voor een vijfjarig proefprogramma dat het mogelijk maakt voor patiënten om cannabis te gebruiken om hun ziektesymptomen te bestrijden.
Total
24
Shares

De nieuwe wet komt twee jaar nadat Harris had aangekondigd dat er een programma voor medicinale cannabis zou worden opgezet.

“Het doel van dit programma is om de toegang tot medicinale cannabis makkelijker te maken, in gevallen waarbij conventionele behandelingen gefaald hebben. Uiteindelijk zal het de beslissing zijn van een medisch adviseur om, in overleg met de patiënt, een behandeling te kiezen, waaronder dus ook een behandeling op basis van cannabis”

Simon Harris

Het wetsvoorstel geeft echter enkel toegang tot medicinale cannabis voor drie aandoeningen – hardnekkige misselijkheid en braken die veroorzaakt wordt door chemotherapie, ernstige en behandelingsresistente epilepsie en spasticiteit veroorzaakt door multiple sclerose.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Ireland Legalizes Medical Cannabis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk