Nog nooit een joint gerookt, en toch cannabis-activist

De vrouw van Cliff Ophalvens bestrijdt haar MS met de hulp van cannabis. “Vroeger dacht ik dat mensen die medicinaal cannabis gebruiken vooral een goed excuus zochten om te smoren.”
Total
0
Shares

Cliff is softwareontwikkelaar op het hoogste niveau en oprichter van Kandabis, zij is psychologe in het universitair ziekenhuis. Joints roken doen ze niet. Hij drinkt zelfs amper alcohol. En toch is Cliff Ophalvens (32) uit het Oost-Vlaamse Gavere sinds kort ‘cannabis-activist’. Op zijn website bespreekt hij de voordelen van medicinale cannabis. “Mijn vrouw gebruikt het omdat het haar leven draaglijker maakt. Dat kan van haar toch onmogelijk een crimineel maken?”

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Brugge heeft zijn eerste cannabiswinkel: ‘Veni Vici’

Na eerder al Gent en Roeselare heeft nu ook Brugge met ‘Veni Vici’ zijn eerste CBD-winkel, waar legale cannabis verkocht wordt. En wel in de drukke Noordzandstraat. “Ik heb voor alle zekerheid de toelating gevraagd van burgemeester De fauw. Alles is in orde en legaal”, zegt uitbater Gunther Van Den Brande.
Lees verder

Wetteren kan cannabis shop niet verbieden

Krijgt na Gent ook Wetteren een cannabisshop? Die vraag stelt gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) zich. Er doen geruchten de ronde dat een dergelijke winkel zich wil vestigen in het centrum en hij wilde het standpunt van de gemeente weten hierover.
Lees verder