Zwangere vrouwen in VS grijpen vaker naar cannabis om zwangerschapssymptomen te bestrijden

Zwangere vrouwen in de Verenigde Staten gebruiken, vooral in het eerste trimester van hun zwangerschap, steeds vaker cannabis. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke vakblad JAMA.
Total
6
Shares

In totaal gebruikt 7 procent van alle zwangere Amerikaanse vrouwen wel eens cannabis, een ruime verdubbeling ten opzichte van vijftien jaar eerder (2002-2017). Bij vrouwen die in het eerste trimester van hun zwangerschap zitten, grijpt zelfs 12,1 procent naar cannabis. Bijna de helft van beide groepen gebruikt dagelijks of bijna dagelijks.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder