Knack Focus – ‘Synthetische pijnstillers laten popsterren sterven, cannabis doet dat niet’

Prince, Michael Jackson, Elvis Presley, Jimi Hendrix, allemaal ooit gestorven aan drugs op voorschrift, schrijft Knack Focus-redacteur Jonas Boel. ‘Cannabis doet muziek leven, opioïden maken ze dood.’
Total
50
Shares

Jonas Boel, medewerker van Knack Focus, schreef een schitterende column over de recente uitspraken van enkele Belgische pijnspecialisten die uithaalden naar de werking van medicinale cannabis.

In het debat pro en contra legalisering van cannabis, en het medicinaal gebruik ervan, zijn er veel meningen, getuigenissen en onderzoeken die allemaal aan bod moeten komen. Maar wat dokter Bruno Leroy, voorzitter van Groupe Régional Interdisciplinaire Douleur (GRIP), een vereniging van pijnspecialisten, eind vorige week uitkraamde op de VRT ging toch een brug te ver.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Brugge heeft zijn eerste cannabiswinkel: ‘Veni Vici’

Na eerder al Gent en Roeselare heeft nu ook Brugge met ‘Veni Vici’ zijn eerste CBD-winkel, waar legale cannabis verkocht wordt. En wel in de drukke Noordzandstraat. “Ik heb voor alle zekerheid de toelating gevraagd van burgemeester De fauw. Alles is in orde en legaal”, zegt uitbater Gunther Van Den Brande.
Lees verder