Onderzoek: van de 57% artritispatiënten die cannabis geprobeerd hebben, ondervond 90% dat het hielp om pijn te verlichten

Een nieuw onderzoek dat uitgevoerd werd onder meer dan 1.000 artritispatiënten toonde aan dat 57% van de ondervraagden cannabis had geprobeerd als middel om hun symptomen te bestrijden, en meer dan 90% zei dat het hielp om hun pijn te verlichten.
Total
14
Shares

Het onderzoek werd uitgevoerd door CreakyJoints, een online gemeenschap voor artritis patiënten en deel uitmaakt van de non-profit organisatie ‘Global Healthy Living Foundation’. De resultaten, die eerder deze maand werden gepubliceerd, illustreren de mate waarin medicinale cannabis wordt omarmd door patiënten met aandoeningen zoals artritis.

In de loop der jaren is cannabis onderzocht op zijn pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen en sommige studies hebben zelfs aangegeven dat patiënten de voorkeur geven aan cannabis bij het behandelen van chronische pijn.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder