Onderzoek naar werking mediwiet als zware pijnstiller

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of een mix van medicinale cannabis en zware pijnstillers patiënten met chronische pijn in spieren en bindweefsel helpt. Bij succesvolle resultaten kunnen deze mensen minder verslavende paardenmiddelen als oxycodon gebruiken.
Total
14
Shares
In Nederland gebruiken nu ruim één miljoen patiënten zogeheten opioïden. Dit zijn zware pijnstillers gebaseerd op de natuurlijke stof opium. Voorbeelden zijn morfine, oxycodon en fentanyl. Het aantal gebruikers is sinds 2010 gestegen met 55 procent. In Amerika is zelfs sprake van een ‘epidemie’.
 
Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Total
14
Shares

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk