Studie: Cannabisconsumenten zijn vooral op zoek naar verlichting van ziektesymptomen, niet naar een roesmiddel

Als cannabis op federaal niveau zou worden gelegaliseerd in de Verenigde Staten, zouden de meeste consumenten het gebruiken om hun ziektesymptomen mee te behandelen. Dit wees een recente enquête van Nielsen uit.
Total
14
Shares

Vijfentachtig procent van de deelnemers gaf aan cannabisproducten te gebruiken om chronische pijn te behandelen, gevolgd door 82% die zei dat ze het zouden gebruiken om hun geestelijke gezondheid te verbeteren. 81% gaf aan dat het helpt bij lichte verwondingen en 77% gaf aan cannabis als slaapmiddel te gebruiken.

74% van de bevraagden gaf aan cannabis voor recreatieve doeleinden te gebruiken, hoofdzakelijk voor ontspanning, terwijl 48% antwoordde dat ze cannabis zouden gebruiken “om plezier te maken met vrienden en familie”.

Uit de “U.S. Consumer Research Study” bleek ook dat 88% van de geïnteresseerde volwassenen last heeft van hoofdpijn of migraine en medicatie – die men gekocht heeft in een apotheek – gebruikt om te symptomen te bestrijden. Nog eens 64% lijdt aan rug- en nekpijn, 63% aan artritispijn en 61% aan pijn die gepaard gaat met de menstruate.

“Zeventig procent van de volwassenen die geïnteresseerd zijn in cannabis en die vandaag hun aandoening met reguliere medicijnen behandelen, zeggen dat ze medicinale cannabis willen gebruiken omdat men de perceptie heeft dat deze effectiever is dan het reguliere aanbod bij te apotheek.”

Nielsen, US Consumer Research Study 15 mei 2019

Uit de enquête bleek dat 67% van de deelnemers van mening was dat cannabis “gezonder” is dan geneesmiddelen die met of zonder voorschrift verkrijgbaar zijn bij de apotheek. 69% gaf aan dat men cannabis als een “natuurlijker” geneesmiddel beschouwt, in tegenstelling tot traditionele medicijnen die ze bij de apotheek kunnen kopen.

Geraadpleegde bronnen:

https://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2019/what-otc-consumers-think-about-cannabis.html

Study: Cannabis Consumers Seeking Relief, Not Just High

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder