Frankrijk start de komende weken met medicinale cannabis experiment

In Frankrijk zal binnenkort medicinale cannabis beschikbaar gesteld worden voor honderdduizenden patiënten die aan ernstige pijn lijden die veroorzaakt wordt door ziekte. Volgens Franse patiëntengroepen zullen tussen de 300.000 en 1 miljoen patiënten in aanmerking komen voor het gebruik van medicinale cannabis.
Total
20
Shares

“Er zal ongeveer twee jaar geëxperimenteerd worden met medicinale cannabis, zodra het ministerie van Volksgezondheid groen licht geeft”

Dit vertelde professor Nicolas Authier, hoofd van de farmacologie in de pijnkliniek van het Clermont-Ferrand Universitair Ziekenhuiscentrum, aan FRANCE 24.

Authier is ook het hoofd van een commissie met experten die door het Nationaal Agentschap voor veiligheid van gezondheidsproducten is belast met het evalueren van de distributie van medische marihuana. Op 26 juni zal het rapport van de commissie worden vrijgegeven.

Het experiment “zal de komende weken zeer snel worden opgezet”, bevestigde Jean-Baptiste Moreau van de LREM (La République en marche). Hij steunt de legalisering van medicinale marihuana.

“Het is een uitdaging om een ​​Franse toeleveringsketen voor de productie van deze farmaceutische producten te garanderen”.

Jean-Baptiste Moreau

Hij hoopt dat zijn eigen departement “La Creuse” economische voordelen bij zal hebben bij dit experiment, want in 2018 hebben lokale politici al reeds toestemming gevraagd aan de overheid om medicinale cannabis te telen en te produceren.

Recreatief cannabis gebruik is niet gewenst

Verschillende senatoren van de republikeinse partij zijn bezorgd dat medicinale cannabis een “Trojaans paard” is, dat dit het begin betekent van de legalisering van recreatieve cannabis. Authier deelt hun bezorgdheid niet:

“Er is weinig risico dat medicinale cannabis wordt misbruikt voor recreatieve doeleinden. […] Het gaat in dit geval over patiënten die hun ziektesymptomen willen bestrijden, en dus niet op zoek zijn naar een roesmiddel. Net zoals codeïne in de medische wereld als pijnstiller gebruikt wordt en dat opium een verboden drug is. “

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.