Een jongen die voordien tot 100 aanvallen per dag kreeg, is ondertussen 300 dagen aanvalsvrij nadat hij cannabisolie voorgeschreven kreeg

Een 11-jarige jongen die lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie en bijna het leven gelaten had door de vele aanvallen die gepaard gaan met deze aandoening, heeft al 300 dagen geen aanvallen meer gehad sinds hij een medicinale cannabis voorgeschreven kreeg.
Total
44
Shares
Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder