Een jongen die voordien tot 100 aanvallen per dag kreeg, is ondertussen 300 dagen aanvalsvrij nadat hij cannabisolie voorgeschreven kreeg

Een 11-jarige jongen die lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie en bijna het leven gelaten had door de vele aanvallen die gepaard gaan met deze aandoening, heeft al 300 dagen geen aanvallen meer gehad sinds hij een medicinale cannabis voorgeschreven kreeg.
Total
44
Shares
Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.
Total
44
Shares

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Luxemburg onthult plannen voor legalisatie van cannabis

De minister van Justitie Félix Braz en minister van volksgezondheid Etienne Schneider hebben de plannen van de regering om de productie, verkoop en het gebruik van cannabis voor recreatieve doeleinden te legaliseren – nadat deze in november werden aangekondigd – nader uitgewerkt. Luxemburg staat volwassenen van 18 jaar en ouder toe om tot 30 gram cannabis in het openbaar bij zich te hebben. Minderjarigen van 12 tot 17 jaar worden niet gecriminaliseerd wanneer ze betrapt worden met minder dan vijf gram. De ministers hebben niet aangegeven welke straffen er verbonden zijn aan het overtreden van de nieuwe drugwetgeving.
Lees verder