Wat doet cannabis met je hart?

Er zijn twee belangrijke manieren waarop cannabis het hart beïnvloedt. Ten eerste kan cannabis de bloeddruk doen verlagen. Ten tweede kunnen de actieve bestanddelen die aanwezig zijn in de plant een verhoogde hartslag veroorzaken.
Total
0
Shares

Deze twee verschijnselen zijn enigszins tegengesteld aan elkaar. Behalve enkele ongemakken die bij een lage bloeddruk komen kijken, vormt deze geen gevaar voor jouw gezondheid.

Een verhoogde hartslag wordt echter meestal geassocieerd met een hogere bloeddruk. Bij een hoge bloeddruk staan je bloedvaten voortdurend onder een hoge druk. Dit kan je hart en andere organen beschadigen, zoals je ogen en nieren. 

Wat doet cannabis nu precies met jouw hart? Het antwoord op deze vraag blijkt helaas niet zo eenvoudig.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.
Total
6
Shares

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

“Marijuana Lite” Is Taking Over Europe. Here’s Why.

“Marijuana lite” or “CBD cannabis” is becoming popular in Switzerland, Italy, France, and the UK, but what is it? The technically legal herb is derived from the hemp plant, with less than 1 percent THC. Although marijuana lite is packed with CBD, the question remains: will smoking this bud get you high?
Lees verder