Wat doet cannabis met je hart?

Er zijn twee belangrijke manieren waarop cannabis het hart beïnvloedt. Ten eerste kan cannabis de bloeddruk doen verlagen. Ten tweede kunnen de actieve bestanddelen die aanwezig zijn in de plant een verhoogde hartslag veroorzaken.
Total
6
Shares

Deze twee verschijnselen zijn enigszins tegengesteld aan elkaar. Behalve enkele ongemakken die bij een lage bloeddruk komen kijken, vormt deze geen gevaar voor jouw gezondheid.

Een verhoogde hartslag wordt echter meestal geassocieerd met een hogere bloeddruk. Bij een hoge bloeddruk staan je bloedvaten voortdurend onder een hoge druk. Dit kan je hart en andere organen beschadigen, zoals je ogen en nieren. 

Wat doet cannabis nu precies met jouw hart? Het antwoord op deze vraag blijkt helaas niet zo eenvoudig.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder