Er is hoop voor op cannabis gebaseerde Alzheimer behandelingen

De farmaceutische industrie heeft al reeds enkele pogingen ondernomen om Alzheimer patiënten van medicatie te voorzien om hun levenskwaliteit te verbeteren, maar er is tot op de dag van vandaag helaas nog steeds geen remedie gevonden voor deze slopende ziekte.
Total
14
Shares

In de Verenigde Staten zijn er vier door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde farmaceutische geneesmiddelen beschikbaar om geheugenverlies bij Alzheimer patiënten te behandelen, maar geen enkele van die medicijnen werkt volledig zoals de makers ervan het voor ogen hadden. De werkzaamheidsratio’s zijn laag en als gevolg hiervan worden ze niet snel voorgeschreven aan patiënten.

In het belang van Alzheimer patiënten en hun families, wordt het niet dringend tijd dat we ook cannabis beginnen te overwegen als mogelijke behandeling voor deze ziekte? Enkele neurowetenschappers denken alvast van wel en hebben al heel wat baanbrekende ontdekkingen op hun naam staan.

Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.
Total
14
Shares

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk