Studie: CBD kan een rol kan spelen bij het behandelen van een opiaatverslaving

Een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het American Journal of Psychiatry, suggereert dat CBD een rol kan spelen bij het behandelen van een opiaatverslaving. CBD zou de “craving” naar opiaten verminderen, waardoor het voor mensen die te kampen hebben met een verslaving makkelijker is om hun gebruik te verminderen.
Total
11
Shares
Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.

Study: CBD Reduces Opioid Cravings

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder