Lancet-onderzoek Sterkere wiet verhoogt kans op psychose

Al jarenlang linken artsen cannabisgebruik aan psychische problemen. Deze link wordt ook regelmatig wetenschappelijk onderzocht, met wisselende uitkomsten. Het laatste onderzoek pleit in het nadeel van wiet. Deze studie linkt sterke wiet en regelmatig gebruik aan een hogere kans op psychoses. Maar klopt dit wel?
Total
0
Shares
Wil je graag meer lezen?
Klik dan zeker door naar de website van de uitgever van dit artikel.
Lees het volledige artikel op de website van Mediwietsite:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke week bundelen we alle nieuwtjes voor jou samen in één handige nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat is de wetgeving rond medicinale cannabis?

Drugsbezit- en gebruik is in België geregeld in de Wet op de verdovende middelen van 24 februari 1921. Deze werd in juni 2003 aangepast waarbij er een onderscheid gemaakt werd tussen cannabis en andere drugs alsook minderjarigen en meerderjarigen. Minderjarigen zijn ten allen tijde strafbaar, voor meerderjarigen wordt onderscheid gemaakt tussen gebruik en het bezit van cannabis en andere drugs.
Lees verder